6.9. – 5.10.2014 Backlight ´14: Ylläpitävät voimat – Holding Cohesion

Julkaistu: 15.8.2014 | Arkisto

 

 

Backlight-valokuvafestivaali tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden tutustua kansainväliseen nykyvalokuvaan ja sen eri ulottuvuuksiin. Festivaalin päätapahtumat sijoittuvat syyskuun alkuun, mutta näyttelyt jatkuvat koko syyskuun ajan ja osin jopa vuoden vaihteeseen asti.

Lue lisää ja katso tapahtumat: www.backlight.fi

Tampereella ja Valkeakoskella: Holding Cohesion / Ylläpitävät voimat

Tapahtuman järjestäjä Valokuvakeskus Nykyaika ry on onnistunut vakiinnuttamaan triennaalin Suomen suurimmaksi kansainväliseksi valokuvataiteen tapahtumaksi. Festivaali herätti tänäkin vuonna laajasti kiinnostusta maailmalla. Taiteilijahakuun tuli kaikkiaan 840 hakemusta yli 70 maasta. Kansainvälinen jury valitsi mukaan 25 taiteilijaa; Suomesta ovat esillä Aino Salmi TR1 Taidehallin näyttelyssä sekä Pekka Niittyvirta, Annika Dahlsten ja Markku Laakso Voipaalan taidekeskuksessa.

Näyttelykokonaisuus tuo eteemme erilaisia yhteisöjä ja rinnakkaisia maailmoja, tarjoten katsojalle pohdittavaa globaalista talouskasvusta ja ideologioista. Esimerkiksi uruguaylaisen Federico Estolin Treasure Island -sarja pohtii Caymansaarten muuttumista merirosvojen turvasatamasta yhdeksi maailman viidenneksi suurimmaksi finanssikeskukseksi. Ideologian vaikutuksia todellisuuteen tarjoaa muun muassa espanjalainen Oriol Segon Torra, joka on kuvannut unkarilaislasten tottelevaisuutta ja kuuliaisuutta maanpuolustusleirillä. Myös Kristin Capp päästää katsojat suljettuun elinpiiriin: 1500-luvulta juontuva uskonnollinen hutteriittiyhteisö elää Kanadan ja Yhdysvaltojen länsiosissa. Työn tematiikkaa nähdään useissa teoksissa. Bangladeshilainen A. M. Ahad on kuvannut kotikaupungissaan tapahtunutta historian tuhoisinta vaateteollisuuden onnettomuutta, kun taas Andreas Meichsnerin kuvat kurkistavat saksalaiseen tuoteturvallisuuden testauslaitokseen.

TR1 Taidehalli                                                                  

6.9.5.10.2014

Taiteilijat:
AHAD A.M. (Bangladesh)
BASTIAN Jasper (Saksa)
CAPP Kristin (USA/Namibia)
DVIR Natan (Israel/USA)
EBRAHIMI Saladin (Iran)
ECHEVERRIA Alinka (Iso-Britannia/Meksiko)
ESTOL Federico (Uruguay)
FABRICIUS Anna (Unkari)
GATTONI Matilde (Italia/Ranska)
MEICHSNER Andreas (Saksa)
MISTAL Katerina (Ruotsi)
MOUNIER Nadia (Egypti)
SALMI Aino (Suomi)
SEGON TORRA Oriol (Espanja)
VAN de VELDE Reginald (Belgia)

BL-logo-beige-web-150-pxbacklight logo 150

Jaa