5.10. – 24.11. OmaPolku ry: Kaupunki tekee minusta seikkailijan

Julkaistu: 4.5.2013 | Arkisto

Tänä syksynä 10-vuotisjuhlavuottaan viettävä OmaPolku ry tuottaa kulttuuripainotteista työ- ja päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville  nuorille. Toiminnassa mukana olevat nuoret tekevät työtä erilaisissa pajoissa.

Kaupunkiaiheisen näyttelyn teema on herättänyt nuorissa tekijöissä monenlaisia kysymyksiä ja ajatuksia. Kenelle kaupunki kuuluu? Millaisen kuvan jätämme alati muuttuvaan kaupunkiin. Millaisen jäljen kaupunki jättää meihin? Näyttelyssä kaupunki on universaali käsite. Elämää ja elämäntapaa kaupungissa käsitellään kuvataiteen, animaation, veistosten, valokuvan, äänen, valon, videon ja installaation keinoin. Näyttelytila elää kuin kaupunki.

OmaPolku on toiminut jo kymmenen vuotta. OmaPolun taidepajoissa nuoret tekijät ja taiteen ammattilaiset tekevät itseään näkyviksi terveellä kapinamielellä. Kaikilla on oikeus osallistua. Kaupunki kuuluu kaikille. Me olemme osa kaupunkia.

OmaPolussa ei kuitenkaan tehdä pelkästään taidetta. Yhdessä etsitään omaa elämänpolkua. Uudenlaisessa työ- ja päivätoiminnassa jokaiselle nuorelle räätälöidään omat tavoitteet, unelmia unohtamatta. Taide- ja mediapajoissa on innostava, jatkuvan oppimisen meininki yksilöllisesti ja yhdessä.

 

Jaa