30.11.13 – 5.1.14 Valokuvauksen opiskelijat ry 40 vuotta: Summer School – Kesäkoulu

Julkaistu: 5.5.2013 | Arkisto

Valokuvauksen opiskelijat ry:n 40-vuotisjuhlanäyttely, jossa on teoksia kuuden valokuva-alan koulun opiskelijoilta.

Mitä on olla valokuvaaja, kun kaikki ovat valokuvaajia? Summer School -näyttely on syntynyt innostuksesta nykyistä valokuvakulttuuriamme kohtaan. Näyttelyn tekijät kouluttautuvat valokuvaajiksi ja laskevat tulevaisuutensa valokuvan varaan aikana, joka vaatii ja tuottaa enemmän kuvallista viestintää kuin koskaan aiemmin. Intensiivisen kuvakulttuurin keskellä kasvaneet valokuvaajat haastavat aiempien sukupolvien valokuvaajat. Onko valokuva demokraattinen kuin peruskoulu?

Näyttelyn tekijät ovat: Titta Aaltonen, Anna Autio, Marina Ekroos, Mikko Haiko, Susanne Hefti, Noora Isoeskeli, Sanna Kaesmae, Eeva Karhu, Heli Kaskinen, Hertta Kiiski, Jonna Kina, Sirpa Kinnunen, Elise-Annette Kokkonen, Natalia Kopkina, Hilla Kurki, Zak Krevitt, Vilinka Kätkö, Teemu Lehmusruusu, Sanna Lehto, Inari Lepistö, Kimmo Metsäranta, Kristiina Männikkö, Katri Naukkarinen, Marja Saleva, Maija Savolainen, Saku Soukka, Katariina Träskelin, Heini Vanhanen ja Leena Ylä-Lyly.

Näyttelyä ja Valokuvauksen opiskelijat ry:n yhdessä MustaTaide / Aalto PHOTO Booksin kanssa julkaisemaa kirjaa a book of lies : väritettyjä totuuksia (toim. Aukusti Heinonen & Teemu Lehmusruusu) ovat tukeneet Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry, Patricia Seppälän säätiö, Suomen kulttuurirahasto ja Uudenmaan taidetoimikunta. Näyttely on Suomen valokuvataiteen museon ja VOry:n yhteistuotanto.

Jaa